Search

Tatsujin

  /  Tatsujin mma   /  De mentale voordelen van MMA

De mentale voordelen van MMA

Het klinkt misschien raar om te denken aan rust bij MMA, vooral als je de beelden ziet van de UFC waar vechters veel rake klappen uitdelen. Vechters zoals Jon Jones, George Saint-Pierre en Demetrious Johnson zijn bekend voor hun kracht, uithoudingsvermogen en vaardigheid. Maar de voordelen van het trainen van MMA gaan veel verder dan alleen het fysieke. De mentale voordelen worden door veel mensen vaak vergeten, maar toch is het net zo belangrijk in de ring en kan het in het dagelijks leven een diepgaand effect hebben op de mentale gezondheid. 

Een gemiddeld brein na een weekje MMA.

Een gemiddeld brein na een weekje MMA.

Een van de voornaamste voordelen van MMA is de verbeterde focus en discipline. Het trainen vraagt een hoog niveau van focus en aandacht voor detail. Vechters moeten constant leren en aanpassen aan nieuwe situaties om zo hun vaardigheden te verbeteren. Deze focus en discipline, voor mij in ieder geval, vertaalt zich ook naar andere zaken in het leven, zoals werk en school.

Daarbij kan MMA training ook je zelfvertrouwen vergroten. De fysieke en mentale uitdagingen die je tijdens de training meemaakt, zoals het buitenadem zijn (Heb ik vaak gehad in het begin) en het totaal niet kunnen bewegen door een zware tegenstander, helpt je om mentale power en veerkracht te ontwikkelen. Dit lijdt tot meer zelfvertrouwen. “Als ik dit aan kan, kan ik meer aan!” 

Succesvolle vechters zoals KhabibNurmagomedov en Francis Ngannouzien hun mentale kracht als de reden voor hun succes in de ring. Deze vechters hebben beide veel tegenslagen meegemaakt in hun leven en in hun carrière en de mentale power is hierbij ontwikkeld waardoor ze uiteindelijk besloten door te strijden en hun dromen waar te maken.

Als je opzoek bent naar een manier om niet alleen je lichaam te ontwikkelen, maar ook je geest, denk er dan over na om een MMA training mee te doen. De bewoners van de dojo zijn geen hersenloze mensen die nieuwelingen verrot slaan, maar altijd open staan om je dingen te leren. Deze vechters stonden eerst ook in jouw schoenen. We beginnen allemaal ergens.

Klikt dit wat? Wil jij je lichaam uitdagen en je geest sterker krijgen? Plan dan een proefles in en draai een dagje mee. Dat zal de eerste dag zijn van de rest van je leven. De lessen die je zult leren vind je niet in de schoolbanken. Sommige dingen leer je allen met ervaringen, dus kom langs en verander jezelf in een gedisciplineerde vechter. Tot op de mat! 

Leave a Comment

X