Search

Tatsujin

  /  Tatsujin mma   /  Squats: de koning van de compound oefeningen voor vechtsporters

Squats: de koning van de compound oefeningen voor vechtsporters

Squats zijn een van de meest krachtige compound oefeningen die vechtsporters kunnen toevoegen aan hun trainingsroutine. Deze oefening werkt aan de benen, core en rugspieren en kan helpen bij het verbeteren van de explosiviteit, snelheid en uithoudingsvermogen tijdens het vechten.

Er zijn veel verschillende soorten squats die vechtsporters kunnen toevoegen aan hun trainingsroutine, hieronder worden een aantal voorbeelden besproken:

  1. Back squats: Deze oefening wordt uitgevoerd met een barbell op de rug. Het werkt aan de quadriceps, hamstrings, glutes en rugspieren. Back squats zijn een van de meest effectieve oefeningen voor het versterken van de benen en het verbeteren van de explosiviteit.
  2. Front squats: Deze oefening wordt uitgevoerd met een barbell voor de borst. Het werkt aan de quadriceps, hamstrings, glutes en core. Front squats zijn een geweldige oefening voor het versterken van de benen en het verbeteren van de stabiliteit in de romp.
  3. Goblet squats: Deze oefening wordt uitgevoerd met een kettlebell of dumbbell vastgehouden voor de borst. Het werkt aan de quadriceps, hamstrings, glutes en core. Goblet squats zijn een geweldige oefening voor het versterken van de benen en het verbeteren van de stabiliteit in de romp.
  4. Box squats: Deze oefening wordt uitgevoerd met een barbell en een box of bank achter de persoon. Het werkt aan de quadriceps, hamstrings, glutes en rugspieren. Box squats zijn een geweldige oefening voor het versterken van de benen en het verbeteren van de explosiviteit.

Het is cruciaal om te zorgen voor een veilige uitvoering van deze oefeningen door gebruik te maken van een juiste techniek en geschikt gewicht. Voor vechtsporters kan het zinvol zijn om de hulp in te roepen van een personal trainer of sportfysiotherapeut bij het opstellen van een trainingsplan dat is afgestemd op hun specifieke doelen en behoeften.

Leave a Comment

X